Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

"ΠOIHMATA(1975-1995)", Κύπρος 1995

Τόμος ποιημάτων ο οποίος αποτελείται από 135 σελίδες.

Εκδόθηκε από τη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Χλώρακας με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έκδοση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Νίκου Πενταρά (1975- 1995). Ο τόμος συγκεντρώνει μέρος της εκδομένης δημιουργίας του ποιητή. 

Το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί μυκηναϊκός αμφορέας των αρχών του 14ου αιώνα π.Χ. από το Κυπριακό Μουσείο.
 
 

«…Η έκδοση παρουσιάζει ανάγλυφη την πορεία και την εξέλιξη της ποιητικής γραφής του Νίκου Πενταρά, μαρτυρεί την εικοσάχρονη θητεία του στην ποίηση, δίνει µια γενική εικόνα της τεχνικής και των θεμάτων του, φανερώνει τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους προβληματισμούς ενός ευαίσθητου ποιητή, που σαν καλός δέκτης παίρνει και καταγράφει και στη συνέχεια μετουσιώνει σε τέχνη όλα τα πλούσια ερεθίσματα της εποχής µας….
...Η ποίησή του, λυρική συνήθως, μας δίνει με ευαισθησία, σαφήνεια και απλότητα – τις πιο πολλές φορές – τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας και στον κόσμιο γενικότερα. Ξεκινά σχεδόν πάντοτε από το τοπικό, για να προχωρήσει στο οικουμενικό…» (Δρ Γιώργος Κιτρομηλίδης, από το εισαγωγικό σημείωμά του στο βιβλίο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου