Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

«ΜΗΝΥΜΑΤΑ», Κύπρος 1981

Ποιητική συλλογή στην οποία περιέχονται 22 ποιήματα. Οκτώ από τα ποιήματα της συλλογής («Απάτη», «Αναμονή», «Ζητούμε Βοήθεια», «Χαμένη Προσπάθεια», «Εγκατάλειψη», «Αγωνία», Προσπαθούν», «Στον Αδελφό μου Άνθρωπο») γράφτηκαν πριν από τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην Κύπρο. Τόσο τα ποιήματα αυτά, όσο και τα υπόλοιπα, που γράφτηκαν μετά τα γεγονότα του 1974, ζητούν να ...μεταδώσουν μηνύματα αφύπνισης από τον εφησυχασμό και αντίστασης ενάντια σε κάθε μορφή αδικίας.

«… Μια στροφή του ποιητή προς τον κοινωνικό περίγυρο και με διάθεση κριτική που σε ορισμένα σημεία φτάνει ως το σαρκασμό, βρίσκω στα ποιήματα της δεύτερής του συλλογής «Μηνύματα». Το πνεύμα του ποιητή τυραννιέται μέσα στον ασφυκτικό κλοιό του κοινωνικού ψεύδους και συχνά ο στίχος του γίνεται κραυγή διαμαρτυρίας… (Αντώνης Πιλλάς, «Ενδοχώρα», τ.32, Ιούλιος – Σεπτέμβριος 1993)

«…Τα ποιήματα της συλλογής παρουσιάζουν ομοιομορφία ύφους και τεχνικής. Σ’ αυτά είναι έντονες οι σουρεαλιστικές απηχήσεις. Εικόνες που εκφεύγουν από την καθιερωμένη λογική και φραστικοί συνδυασμοί απροσδόκητοι καθορίζουν τις πηγές και τις επιδράσεις του ποιητή…» (Θεοκλής Κουγιάλης, από την ομιλία του σε εκδήλωση για τον ποιητή, Χλώρακα 23/02/1996)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου